Decimerat Colombia kammade noll mot Japan

Colombia har fått en mardrömsstart i sitt VM-äventyr.

Mot Japan åkte man på en utvisning efter tre minuter och föll med 1–2.

Efter att ha charmat fotbollsvärlden för fyra år sedan har Colombia målats upp som en möjlig medaljör i VM.

I dagens premiär mot Japan kammade man dock noll – mycket på grund av en utvisning redan efter tre minuter.

Carlos Sanchez täckte en retur med armen och domaren tvekade inte. Han drog fram det röda kortet och pekade på straffpunkten.

Kagawa nätade

Shinji Kagawa var säkerheten själv när han bredsidade in 1-0 och kort därpå blev Juan Cuadrado utbytt när colombianerna tvingades möblera om.

Strax före halvtid klev Juan Quintero fram och slog en smart frispark längs backen. Bollen smet in i främre hörnet och 1-1 innebar vind i de gula seglen.

I andra halvlek plockade Colombia in först småskadade stjärnan James Rodriguez och sedan målmaskinen Carlos Bacca, fast beslutna att sätta tvåan.

Ny japansk ledning

Det blev i stället japanerna som tog ledningen igen. Yuya Osako nådde högst på en hörna och skallade in 2-1 inför jublande landsmän på läktarna.

Med en sista kraftansträngning försökte numerärt underlägsna colombianer pressa fram ännu en kvittering – men varken James eller Bacca prickade rätt.

Fem minuters tilläggstid hjälpte inte och Colombia fick erkänna sig besegrat. I Japan, som tog tre tunga poäng, var minerna gladare.

17.00 möts Polen och Senegal i gruppens andra match.