Portugal mot Spanien i SVT. Foto: Bildbyrån

Dagens VM-matcher: Skakat Spanien i iberiskt derby

Uppdaterad
Publicerad

I förrgår sparkade Spanien förbundskaptenen Julen Lopetegui och tog snabbt in legendaren Fernando Hierro. Idag möter de Cristiano Ronaldo och grannarna Portugal i fotbolls-VM. Förutom det ska Mohamed Salahs Egypten och Saman Ghoddos Iran inleda VM.

14.00: Egypten-Uruguay, TV4

Inför mötet mellan Egypten och Uruguay har det mesta handlat om egyptiernas superstjärna Mohamed Salah och hans kamp mot klockan. Det senaste är att han nu är tillbaka från skadan han ådrog sig i Champions League-finalen.

17.00: Marocko-Iran, SVT1/SVT2/Play

Östersunds Saman Ghoddos kan göra VM-debut för sitt Iran då de möter Marocko i vad som nog är en måstematch för bägge lagen. Då de övriga lagen i gruppen är Portugal och Spanien så krävs nog tre poäng för att något av de här lagen ska ta sig till åttondelsfinal.

20.00: Portugal-Spanien, SVT1/Play

Kvällen rundas av med en riktig höjdare – det iberiska derbyt. Spanien kommer rejält skakade efter förbundskaptenshärvan och nu får man se hur de har lyckats hantera det då de ställs mot tufft motstånd i en förväntad gruppfinal. De regerande europamästarna Portugal, med fixstjärnan Cristiano Ronaldo i spetsen, ser nog sin chans att trycka dit spanjorerna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.