Australien öppnade poängkontot – efter VAR-straff mot Danmark

Danmark fick en drömstart mot Australien då Christian Eriksen dundrade in 1-0 redan i den sjunde minuten. Men det blev ändå delade poäng till slut efter att lagkapten Mile Jedinak gjort sitt andra straffmål i VM.

I minut sju fick Eriksen bollen av Nicolai Jörgensen vid straffområdesgränsen och klippte till den stenhårt på halvvolley. Matthew Ryan i det australiska målet var chanslös. Den danska storstjärnan har nu gjort 17 mål på sina 20 senaste landskamper.

Danmark höll i bollen mer, men Australien hade några halvfarliga kontringar.

I den 36:e minuten blev det sedan straff för Australien efter att domaren använt sig av VAR (videogranskning). Det var Yussuf Poulsen som orsakade straffen – för andra gången i VM.

Mile Jedinak gjorde inget misstag och därmed var det kvitterat. Det var den skäggiga lagkaptenens andra straffmål i Ryssland och tredje om man räknar alla VM-slutspel.

Danskarna fortsatte att dominera, men bägge lagen skapade farliga chanser.

I början av andra halvlek tog sig Poulsen in i straffområdet och fick en knuff, men domaren valde att fria. Då hamnade bollen istället hos Pione Sisto som sköt strax utanför.

Alldeles i slutet hade Australien en bra chans genom Mathew Leckie. Australiens anfallare Andrew Nabbout skadade axeln i slutet och har nu spelat klart i VM. För Danmark missar Poulsen den avslutande gruppspelsmatchen mot Frankrike efter två gula kort på två matcher.

Danmark står nu alltså på fyra poäng, medan Australiens kryss gör att deras slutspelshopp fortfarande lever.

GUIDE: Så sänds fotbolls-VM