Foto: Bildbyrån

”Det känns som det börjar på riktigt i dag”

Uppdaterad
Publicerad

Det var en glad och laddad förbundskapten Janne Andersson som mötte pressen vid den första dagen av VM-samlingen i Båstad. – Känns som det börjar på riktigt idag, säger han.

Andersson var nöjd med att Frankrike-proffsen Jimmy Durmaz och Ola Toivonen fick speltid i gårdagens seriespel:

– Om det har varit strul med speltid för dem så måste det här varit en lite boost för dem, säger han.

Annars var det mycket frågor runt situationen runt de mänskliga rättigheter i Ryssland och att de svenska landslaget har haft förberedande informationsmöte med människorättsorganisationen ”Civil rights defenders”.

– Det var ett mycket bra möte, men visst är det så att man blir lite nedstämd när man ser vad som beskrivs kring mänskliga rättigheter, men samtidigt blir man lite klokare och jag tror det är viktigt att få den här informationen, säger han.

Nannskog: ”Robin måste få spela”

SVT Sports expert Daniel Nannskog trycker det är av största vikt att spela den tidigare skadade Robin Olsen och även att den stundstals bänkade duon Ola Toivonen och Jimmy Durmaz får speltid inför VM:

– Robin måste få 180 minuter. Han måste få stå båda, säger han.
– Med en spelare som Albin Ekdal som haft en hackig säsong så är det viktig att få spela, samtidigt så kanske det inte så viktigt för Marcus Berg att spela hela matcherna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer