Foto: Bildbyrån

Digitalt tittarrekord på SVT under Sverige-Sydkorea

Uppdaterad
Publicerad

Sveriges premiärmatch i fotbolls-VM mot Sydkorea under måndagen slog alla tiders onlinerekord.

1 524 516 starter online är nytt rekord för en enskild streamad livesändning på Sveriges Television, alla kategorier.

– Att vi har 1,5 miljoner starter online betyder att VM i fotboll 2018 är genombrottet för stora mästerskap digitalt i Sverige, säger Marcus Törngren, projektledare för VM-fotbollen på SVT.

Svenska landslaget i fotboll är helt klart en nationell angelägenhet och bara i broadcast lockade matchen mot Sydkorea med toppsiffran 1 766 000 i andra halvlek. Det är VMs högsta tittarsiffra hittills i tv.

Herrlandslaget i fotboll
Sverige-Sydkorea lockade fler tittare digitalt än någonsin tidigare. Foto: Bildbyrån

Skid-VM och EM-fotboll tidigare toppnoteringar

– Knappt 1,8 miljoner i tv, dagtid när många dessutom jobbar, är i sig en grym siffra. Lägg till rekordsiffrorna digitalt så är vi såklart fantastiskt glada, säger Marcus Törngren.

– Jag tror också att det nya svenska landslaget under Janne Anderssons ledarskap har tagit en plats i den svenska publikens hjärtan.

Tidigare toppnoteringar för SVT när det gäller livesänd sport online är från skid-VM i Falun 2015. Där hade damernas 10 kilometer 560 467 starter och damstafetten 513 089 starter. Sverige-Italien under EM i fotboll 2016 hade 404 866 starter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Herrlandslaget i fotboll

Mer i ämnet