Ekdal hyllar de svenska fansen

Uppdaterad
Publicerad

Det var mycket känslor både kring det svenska laget och de svenska fansen efter segern mot Sydkorea i premiären. Efter matchen gick det svenska laget runt och tackade de tillresta supportrarna.

– Det är magiskt att se alla svenska fans överlyckliga och jubla, säger Albin Ekdal till SVT Sport.

När Andreas Granqvist satte segermålet mot Sydkorea var det mycket känslor runt det svenska laget som samlades kring de svenska fansen för att fira.

Och den svenska mittfältsmotorn Albin Ekdal hyllar de svenska supportrar som rest till Ryssland.

– Det är magiskt att se alla svenska fans överlyckliga och jubla. De har liksom rest från hela Sverige hit. Jag är evigt tacksam att de har tagit sig ned hit. När jag fick syn på lite vänner och min flickvän var det nära att brista. Det är mycket känslor och häftigt som tusan, säger Albin Ekdal till SVT Sport.

– Jag hoppas och tror att vi kommer att få fler sådana ögonblick under det här VM:et.

Sverige kopierar inte Mexikos taktik

Efter chockförlusten mot Mexiko har det pratats om krismöte hos det tyska landslaget och det har varit spekulationer om att stjärnan Mesut Özil ska petas mot Sverige. Hamburgsproffset Ekdal är beredd på en tuff match mot de regerande världsmästarna, men segerreceptet blir inte att ta efter Mexikos succétaktik.

– Vi har inte riktigt samma spelarmaterial när det kommer till kontringsmöjligheter och snabbhet. Jag tror inte vi ska ändra för mycket. Vi har sett starka ut senaste matcherna, framför allt defensivt. Vi har släppt in väldigt få mål och det är därifrån vi tar matchen. Klart vi kollar på lite klipp och ser hur Mexiko sårade Tyskland och det ska vi försöka göra likadant.

– Det hade varit magiskt att få ge alla svenskar på plats en seger mot Tyskland.

Sveriges andra Tysklandsproffs, vänsterbacken Ludwig Augustinsson som till vardags spelar för Werder Bremen, är även han inne på att det blir en tuff match.

– De kommer behöva ändra några bitar som de inte gjorde bra mot Mexiko. Det hade varit enklare att möta dem om de spelar likadant som de gjorde mot Mexiko, men de kommer att täppa till de ytorna och inte ge lika många omställningslägen. Vi kommer att behöva visa en annan nivå än vad vi gjort innan.

Hoppas skapa nya minnen

Trots anspänningen och intrycken under ett VM ser det svenska landslaget till att hinna njuta av mästerskapet.

– Det räcker med att kolla på svenska fans under uppvärmningen eller framförallt efter matchen mot Sydkorea så njöt man otroligt mycket. Vi hoppas på att skapa nya minnen i Sotji, säger Albin Ekdal.

Se hela intervjun  med Albin Ekdal i spelaren ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.