Eriksson kritiserar Ronaldo: ”Det är bedrövligt”

Publicerad

Det var i matchen mot Marocko som storstjärnan och målskytten Cristiano Ronaldo försökte övertyga domaren om att han hade blivit fälld av Nordin Amrabat. Först filmade han och när domaren inte blåste gjorde han tecknet för VAR (videogranskning).
– Ett klassiskt exempel på när man försöker filma och fuska till sig en fördel. Det här är bedrövligt och det ska vara en varning, säger SVT Sports expert Jonas Eriksson.

Eriksson medger att det är lite kontakt, men att Ronaldo överdriver fallet och sträcker upp händerna i luften – något man inte gör om man faller naturligt.

– Ett klassiskt exempel på när man försöker filma och fuska till sig en fördel. Det här är bedrövligt och det ska vara en varning, om inte för filmning så för det som händer sedan – när han visar det där tecknet och vill ha granskning.

Ronaldo är en av flera som har gjort tecknet under turneringen. Men än så länge har ingen fått gult kort.

– Fifa har varit jättetydliga inför turneringen, när man gör det tecknet ska det vara ett gult kort. Det är möjligt att domaren inte ser det här. Men det är fusk och ska inte finnas på planen, säger Eriksson.

Så är det att döma superstjärnan Ronaldo
”Messi är helt annorlunda än Ronaldo”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer