Markus Johannesson. Foto: SVT Sport.

Experten: ”Unnar Messi ett VM-guld – men tror på Frankrike”

Uppdaterad
Publicerad

Lionel Messi förtjänar ett guld i VM – men Frankrike lär ta hem det.

Det tror SVT Sports expert Markus Johannesson bara timmar före premiären.

– Jag tror att Frankrike blir riktigt farliga, säger han.

I dag är det dags för världens största fotbollsfest, när Ryssland och Saudiarabien sparkar i gång VM klockan 17.00 svensk tid.

SVT Sports expert Markus Johannesson delar med sig av sina tankar.

– De tre lag som har bäst chans? Spanien trea, Tyskland tvåa och Frankrike etta. Fransmännen har ett varierande spel och rätt åldersstruktur. Jag tror att de blir riktigt farliga, säger han.

Tre specifika spelare lär stå i rampljuset, menar Johannesson. Det rör sig om Lionel Messi, Neymar och Cristiano Ronaldo.

– 99 procent skulle säga de här spelarna. Messi bär laget på sina axlar och många, inklusive jag, unnar honom en VM-titel. Han är magisk och har varit skadefri och i form i Barcelona. Jag tror dock inte att Argentina räcker till som lag, säger han.

”Neymar spelar på 80 procent”

Förväntningar finns även på Ronaldo och Neymar.

– Ronaldo lär bli en av målkungarna. Han har ju ändrat sin spelstil från ytterforward till straffområdesspelare och kommer att göra sina mål. Neymar har varit skadad i flera månader, kommit tillbaka och gjort mål i ett par träningsmatcher, men säger själv att han spelar på 80 procent.

Johannesson målar upp den egyptiske stjärnan Mohamed Salah som en bubblare – om han blir kvitt sin axelskada – och lyfter fram två spelare som möjliga jokrar.

– Christian Eriksen i Danmark och Sergej Milinkovic-Savic i Serbien. Gör deras länder ett bra VM är det dessa två som kommer att leverera.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.