Victor Nilsson Lindelöf missar premiärmatchen i dag. Foto: Bildbyrån

Experterna om sena ändringen: ”Inte bra”

Uppdaterad
Publicerad

Bara knappa timmen innan start meddelade förbundskaptenen att Victor Nilsson Lindelöf är sjuk. Ett tungt avbräck menar experterna.

– Innebär att vi tappar lite fart, säger SVT:s expert Daniel Nannskog.

Victor Nilsson Lindelöf är sjuk och missar därmed dagens match mot Sydkorea. Han ersätts av Pontus Jansson. SVT:s expert Daniel Nannskog, som bara timmar tidigare valt ut Nilsson Lindelöf till en av två nyckelspelare för Sverige, sa så här efter beskedet:

– Det innebär att vi tappar lite fart. Pontus Jansson har inte samma fart. Det är inte bra eftersom Sydkorea spelar med lite fart. Men Pontus Jansson är en klok herre.

Herrlandslaget i fotboll

– Helt plötsligt rubbas det, det är klart det kommer skaka om lite, säger SVT-experten Jonas Eriksson.

”Väldigt, väldigt bra”

Daniel Nannskog säger dock att Sverige är ett lag där alla vet vad man ska göra på plan – och att de har en trygghet.

– Jag har varit lite skeptisk till att han (Janne Andersson) gått runt så mycket som han gjort, för att han ville hålla igång spelare. Nu ser man att det är väldigt, väldigt bra. Vi fick se en Pontus Jansson som fick spela också mot Danmark. Det kan visa sig vara väldigt avgörande, säger han.

Frida Östberg, expert på plats i Ryssland, säger så här om ändringen:

– Jansson och Augustinsson är också en intressant kombination.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Herrlandslaget i fotboll

Mer i ämnet