Belgisk uppvisning – Lukaku i skytteligatopp

Belgien inledde VM med 3-0 mot Panama – idag kom en ny storseger: 5-2 mot Tunisien efter att stjärnorna Eden Hazard och Romelu Lukaku gjort två mål vardera.

– Det är riktigt kul att se hur alla spelarna i laget kämpar för varandra, säger tränaren Roberto Martinez..

Matchens första 20 minuter var mycket underhållande, där Belgien gick ifrån till 2-1 efter straffmål av Eden Hazard och skott av Romelu Lukaku.

Samme duo punkterade sedan matchen med ytterligare varsitt mål, och Belgien har nu gjort åtta mål på två matcher. I 90:e slog inhopparen Michy Batshuay in ett inlägg till 5-1, i en imponerande belgisk uppvisning.

– Jag är nöjd, för det är inte lätt att göra så mycket mål som vi gjort i två matcher, säger Roberto Martinez.

Lukaku toppar skytteligan i VM tillsammans med Portugals Ronaldo, på fyra fullträffar. I och med förlusten är Tunisien utslaget.

Smäll på Lukaku oroar

Men efteråt kom tränaren Roberto Martinez med oroande besked kring tre stjärnor. Han berättade bland annat att tvåmålsskytten Lukaku hade fått en smäll på foten.

– Han fick den i första halvlek och spelade vidare, men till slut fick han bryta. Han ska undersökas och vi kommer veta mer inom 48 timmar, säger han.

Även Eden Hazard och Dries Mertens ska ha ådragit sig lättare skador. Belgien lär rotera i startelvan mot England för att få tillbaka fräscha spelare i åttondelen.