England vidare efter urladdning – hattrick av Kane

England är vidare till åttondelsfinal och Harry Kane är i storform. I 6-1-segern mot Panama svarade skyttekungen för tre mål.

– Det är viktigt att vi fortsätter så här och fortsätter göra mål, säger Kane till SVT Sport.

Efter att Belgien krossat Tunisien gjorde sig England redo för möte med Panama, en debutant som kammat noll i sin premiär.

Första halvlek blev en engelsk uppvisning av sällan skådat slag, en föreställning med skyttekungen Harry Kane som den klarast lysande artisten i rampljuset.

1-0 gjordes dock av en annan engelsman. Manchester Citys mittback John Stones nickade in sitt första landslagsmål efter att ha stått omarkerad på en hörna. Därefter hotade Panama.

Med kvarten spelad tittade Edgar Barcena upp och försökte vrida in bollen i bortre, men såg den smita strax utanför – en missad kvitteringsmöjlighet som bokstavligen straffade sig.

Kane slog till igen

När spelet vände föll Jesse Lingard i misstänkt offsideposition. Domaren tvekade inte, protesterna viftades bort och Harry Kane dunkade in sitt tredje mål i turneringen. 2-0 och en åttondelsfinal runt hörnet.

Ett tappert Panama försökte rycka upp sig, men klasskillnaden var tydlig. 35 minuter in i matchen trippade Lingard inåt i banan och skruvade in 3-0. En fin frisparksvariant senare nickade Stones in 4-0 i öppet mål.

Strax före paus fick England ännu en straff och skyttekungen stegade fram igen. Kane kopierade sin egen spark och skickade upp bollen i krysset. Ställningen i halvtid: 5-0.

Andra halvlek började lugnare och Jamie Vardy gjorde sig redo att ersätta Kane, som dock hann kröna sin insats med ett tredje mål. Ruben Loftus-Cheek sköt, bollen tog på kaptenen, 6-0 var ett faktum och Kane är tillsammans med Gary Lineker och Geoff Hurst den ende engelsman som gjort tre mål i en VM-match.

Panamas glädje

Panama var ett slaget lag, men jagade ändå sitt första VM-mål någonsin. Michael Murillo var nära att spräcka nollan, kapten Roman Torres ännu närmare och till slut rasslade nätet.

37-årige Felipe Baloy höll sig framme på en frispark från vänster och stötte in den symboliskt blytunga reduceringen. Jublet på läktaren visste inga gränser.

Panama hade prickat in ett historiskt mål och varken spelare, ledare eller supportrar kunde låta bli att glädjas trots att ställningen var 6-1. Det blev också slutresultatet.

– Det är viktigt att vi fortsätter så här och fortsätter göra mål. Det är mycket som återstår i den här turneringen, säger Kane till SVT Sport.

Segern innebär att England går ikapp Belgien och är delad gruppetta med 8-2 i målskillnad. Lagen möts i sista omgången. Panama och Tunisien är utslagna.