Emil Forsberg blickar framåt. Foto: Bildbyrån

Forsberg: ”Där måste vi bli mer dominanta”

Uppdaterad
Publicerad

I suckar och tunga steg finns kanske också en början på något nytt och en dröm om revansch för det svenska landslaget.

– Vi vill ha mer. Så är det, säger Emil Forsberg.

VM för Sverige är slut för den här gången – men landslaget går vidare.

Under VM har Sveriges gång på gång hyllats för sin defensiv. Offensivt har det inte glänst lika mycket, och att mittbacken Andreas Granqvist blir Sveriges skytteligavinnare på straffmål – med Marcus Berg hamnar på noll fullträffar, säger om inte allt så i alla fall nått.

Och när Emil Forsberg blickar framåt är det just offensiven han vill utveckla.

– Vi vill bli ännu bättre, framför allt i det offensiva. Det känner jag och allihop. Där måste vi bli mer dominanta, säger Emil Forsberg, som fick en del kritik mot sig efter förlusten mot England.

Halvskadad Forsberg

Han berättar att han hade problem med en fot men att det inte påverkade alltför mycket.

– Jag har sagt hela tiden att min kropp inte är så illa som det ser ut. Den har känts bra hela tiden. Nu hade jag en fot som gjorde riktigt ont, men kunde spela ändå, säger ”Foppa”.

Även Sveriges mittfältsmotor Albin Ekdal väljer att blicka framåt efter matchen.

– Vi har skapat en ganska magisk sommar för hela Sverige. Förhoppningen är att vi får uppleva något sådant här igen i EM. Vi vill ha mer – så är det, säger Emil Forsberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.