Golvandet av Olsen fick stadion att hålla andan

Uppdaterad
Publicerad

Sveriges förstemålvakt Robin Olsen gick ner för räkning efter en tuff duell i genrepet mot Peru. Han låg ner och grimaserade under ett par minuter. Det var jobbiga bilder för svenska fans – veckan före VM-premiären.

– Jag blev glad så här i efterhand över att ha fått den duellen och kunde se att axeln höll. Jag tänkte på min skadade axel och för att vara på den säkra sidan kallade jag in det medicinska teamet. Det var inte alls samma känsla som när jag skadade mig, säger Olsen till SVT Sport.

Efter en dryg timme gick Robin Olsen in tufft i en duell med Paolo Guerrero och fick först en smäll och sedan ramlade han illa. Hela stadion höll andan under tiden som målvakten låg utslagen.

Herrlandslaget i fotboll

Gjorde comeback 18 maj

Olsen gav klartecken att fortsätta efter ett par minuter.

FC Köpenhamn-målvakten skadade nyckelbenet, något som fick opereras, i slutet av februari och har spelat sparsamt sedan dess. Han var inte tillbaka på planen förrän 18 maj.    

Under tiden som Olsen fick behandling var reservmålvakten Kristoffer Nordfeldt uppe och värmde upp inför 32 163 (Ullevi tar 35 000).

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Herrlandslaget i fotboll

Mer i ämnet