Granqvist: ”Vi ska göra Tyskland frustrerade”

Uppdaterad
Publicerad

I premiärsegern mot Sydkorea fick Sverige hålla i bollen ganska mycket. Det tror lagkapten Andreas Granqvist inte kommer vara fallet på midsommardagen mot förhandsfavoriten Tyskland.

– Vi ska försöka göra dom frustrerade och hålla tätt så länge som möjligt. Vi ska göra vårt livs prestation för att ta poäng eller förhoppningsvis vinna matchen, säger han till SVT Sport.

Tyskland förlorade sin premiär mot ett Mexiko som övertygade stort.

– Det var väldigt överraskande att Mexiko vann. Tyskland var storfavoriter att vinna gruppen. Nu gjorde det gruppen väldigt mycket svårare och nu är all press på Tyskland, säger ”Granen”.

Tyskarna kommer till VM i Ryssland som regerande mästare och storfavoriter. Enligt den svenska lagkaptenen är det viktigt att man inte ger upp offensiven helt bara för att Tyskland har individuellt skickligare spelare.

– De har ju tryck på sig hemifrån. Så länge vi håller dem borta från vårt mål och de känner att de inte får lägen så blir de frustrerade och kanske går ännu mer framåt. Då gäller det att vi vinner bollen i bra lägen och vågar ha ett eget offensivt spel. Kanske kontra, vi såg att Mexiko var väldigt framgångsrika med det, säger han.

Matchen spelars klockan 20.00 på midsommardagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.