Granqvist ska överväga sin landslagsframtid

Uppdaterad
Publicerad

Sveriges lagkapten 33-åriga Andreas Granqvist har hyllats stort under VM och det har ryktats om att han det blir det sista han gör i den blågula tröjan. Enligt ”Granen” själv är det inte säkert.

– Jag vill inte spekulera i det nu. Jag kommer sätta mig med Janne nu då det här har fått smälta lite. Just nu är jag väldigt besviken och ledsen, men otroligt stolt, säger han till SVT Sport.

Efter VM vänder Granqvist hem och ska nu spela i Helsingborg i superettan. Daniel Nannskog tycker att en eventuell fortsättning i landslaget hänger på motivationen och hur han lyckas hålla nivån trots klivet ner i superettan.

– Givetvis tappar man i tempo då man går ner i superettan, men man vill ju ha dirigenten som styr upp det där bak. Pontus Jansson knackar på där också. Först och främst måste Granqvist känna att han har mer att ge.

– Det är extra viktigt att Helsingborg går upp i allsvenskan nu, säger Nannskog.

Just nu ligger HIF tvåa i superettan, två poäng bakom serieledarna Falkenberg.

Experten Johanna Frändén hoppas att ”Granen” fortsätter i Blågult.

– Jag tycker inte man ska börja ropa på att han ska lägga av. Man kan inte gå från att vara en ”helig gran” till att inte platsa i landslaget. Det ska till motivation och han ska tänka igenom det här. Vill han lämna med fanan i topp är det är nog rätt tillfälle, men jag ser gärna att han fortsätter, säger hon.

Världsmästerskapet i fotboll

Sverige logo

Sverige

0 - 2

England logo

England

Samara Arena, Samara
Publik: 39991
Domare: Björn Kuipers

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.