Foto: TT

Hattrick av Cristiano Ronaldo – kryss mot Spanien i supermatch

Uppdaterad
Publicerad

Cristiano Ronaldo. Hattrick i VM-premiären mot Spanien. Men den här gången räckte det inte till seger. I motståndarlaget stod Diego Costa för två fullträffar och Nacho för ett då matchen slutade 3-3.

Ronaldos första mål kom i den fjärde minuten på straff och då var det just Nacho som fällde stjärnan. I och med det målet har Ronaldo gjort mål i fyra olika VM, något som endast Uwe Seeler, Pelé och Miroslav Klose gjort före honom.

Kvitteringen kom sedan snyggt då Diego Costa krutade in bollen vid stolproten bakom den rutinerade Rui Patricio. Målet var centertankens första i ett stort mästerskap.

Spanien fortsatte att trycka på, men det var Ronaldo som hittade målet. Den här gången hjälptes han av en jättetavla av målvakten David de Gea som styrde in skottet.

Diego Costa räddade ändå honom från att bli fullständig syndabock. Anfallaren kvitterade efter att Sergio Busquets hade nickat ner en frispark. Då var det bara för Costa att trycka in bollen från nära håll.

Sedan fick ytterbacken Nacho revansch för den orsakade straffen. Bollen kom emot honom och han drämde in segermålet från utanför straffområdet.

Men det var förstås inte slut där. Med bara några minuter kvar fick Portugal frispark och Ronaldo stegade upp. Bollen gick som en projektil in bakom de Gea.

Portugisen har redan nu gjort fler mål i Ryssland än han gjort i något tidigare VM-slutspel.

Både Ronaldo och Spanien har haft tuffa dagar, men det verkade inte ha påverkat någondera nämnvärt.

Ronaldo fick beskedet om ett villkorligt fängelsestraff bara timmar före matchen.

I Spanien fick förbundskaptenen Julen Lopetegui sparken i onsdags och ersattes av Fernando Hierro.

Spaniens startelva var deras äldsta i en VM-match genom tiderna.

GUIDE: Så sänds fotbolls-VM

Världsmästerskapet i fotboll

Portugal logo

Portugal

3 - 3

Spanien logo

Spanien

Fisht Stadium, Sotji
Publik: 43866
Domare: Gianluca Rocchi

Startelvor

Portugal: Rui Patricio; Cédric, Pepe, José Fonte, Raphael Guerreiro; Bruno Fernandes, William Carvalho, Joao Moutinho; Bernardo Silva, Cristiano Ronaldo, Goncalo Guedes

Spanien: David de Gea; Jordi Alba, Sergio Ramos, Gerard Pique, Nacho; Andrés Iniesta, Koke, Isco, Sergio Busquets, David Silva; Diego Costa

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.