Foto: Bildbyrån

Här är VM-matcherna på midsommardagen

Uppdaterad
Publicerad

Äntligen är dagen här. Sverige möter Tyskland och drömmen om att både avancera och skicka ut världsmästarna lever i allra högsta grad. Givetvis spelas även två andra matcher denna midsommardag, men höjdpunkten äger rum klockan 20.00.

13:30: VM-studio, SVT1/SVT Play

14:00: Belgien-Tunisien, Moskva, SVT1/Play

Ett Belgien med guld i blicken inledde med att städa av Panama med 3-0, där i princip alla offensiva kuggar gjorde poäng. Nu ställs man mot snäppet tuffare motstånd och siktet är inställt på avancemang.

17:00: Sydkorea-Mexiko, Rostov vid Don, TV4

Mexiko och en flygande Hirving Lozano gick på knock mot Tyskland. Klarar man av att slå Sydkorea är vägen till åttondelsfinal vidöppen – för sjunde VM-slutspelet i rad.

20:00: Tyskland-Sverige, Sotji, TV4

Tyskland har en rad världsspelare, Tyskland är världsmästare – men Tyskland har också hela världens förväntningar på sig. Kan Sverige dra nytta av det? Kan man sno poäng? Kan man måla kvällen blå och gul?

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.