Foto: Bildbyrån

Harry Kane: ”Där har vi varit farliga hela VM”

Uppdaterad
Publicerad

Ännu ett engelskt mål på en fast situation – det är någonting som knappast chockar Harry Kane.

– Där har vi varit farliga hela VM. I dag stod vi för en fin prestation, säger han till SVT Sport.

Harry Kane leder fortfarande skytteligan i VM, men i dagens möte med Sverige gick anfallaren mållös.

Efter matchen resonerar han kring 2-0-segern, som innebär att England är klara för semifinal.

– I perioder gjorde Sverige det tufft för oss och tvingade vår målvakt till ett par svettiga räddningar, men utöver det stod vi för en fin prestation. Vi hade mycket bollinnehav, bra kontroll och gjorde mål i viktiga moment i matchen, säger han till SVT Sport.

Mittbacken Harry Maguire satte 1-0 på nick och hyllas av den andra Harry.

– Vilket perfekt tidpunkt att göra sitt första landslagsmål. Det är fantastiskt för Harry, som är stor och svår att markera. Vi har varit farliga på fasta situationer hela VM, säger Kane.

Under turneringens gång har de engelska supportrarna sjungit att ”football is coming home”, alltså att bucklan ska återvända till England efter 52 år på vift. Kane kommenterar:

– Förhoppningsvis gör den det, men vi får inte gå händelserna i förväg. Oavsett om vi möter Kroatien eller Ryssland blir det en tuff match. Nu ska vi njuta av den här segern, vilket fansen också gör, och sedan är det full fokus på semifinalen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.