Kroatien avgjorde i 90:e minuten – Island utslaget

Efter övertygande segrar mot Nigeria och Argentina fullbordade Kroatien sin gruppsuccé genom att slå Island. Segermålet kom i den sista ordinarie spelminuten och därmed är islänningarna utslagna. Kroatien vann gruppen före Argentina som avgjorde sin match i slutet.

En seger hade krävts, och det är inte säkert att det hade räckt, för Island. Nu är vikingarnas VM över.

Matchen började med att Birkir Bjarnason fick kroaten Marko Pjacas armbåge i näsan. Pjaca fick gult kort. Bjarnason blödde kraftigt, men kunde spela vidare.

I slutet av första halvlek radade Island sedan upp chanserna.

I den 26:e minuten gick bollen nästan längs den kroatiska mållinjen efter ett långt inkast, men ingen lyckades få in bollen. Några minuter senare sköt Gylfi Sigurdsson en bra frispark, men Lovre Kalinic i det kroatiska målet räddade snyggt.

Med fem minuter kvar hade Island ännu ett bra läge, men den gången gick bollen knappt utanför. Alldeles i slutet var det lagkapten Aron Gunnarsson som hade chans att ge Island ledningen.

I början av andra var det Kroatiens tur att få lägena och i minut 53 fick Milan Badelj bollen i straffområdet och drämde in 1-0 på volley.

Island hade ett bra läge i den 73:e minuten, men Bjarnason fick ingen bra träff på inlägget. Strax efter fick Island straff då bollen tog på den kroatiska backen Dejan Lovrens hand. Då gjorde Sigurdsson inget misstag.

Närmare än så kom islänningarna ändå aldrig. Istället satte Kroatiens Ivan Perisic in segermålet i den 90:e minuten med ett riktigt snyggt avslut.

Nu är det också klart att Kroatien möter Danmark i åttondelsfinal. För Argentina väntar ett riktigt stormöte mot Frankrike.

GUIDE: Så sänds fotbolls-VM