Islands lagkapten Aron Gunnarsson är hoppfull. Foto: Bildbyrån

Isländske kaptenen: ”Vi är inte rädda”

Uppdaterad
Publicerad

Island har aldrig tidigare spelat i VM och inleder mot tuffast tänkbara motstånd. Men efter bragderna i EM och det fina kvalspelet är de allt annat än skygga inför debuten mot Argentina.

– Så länge vi följer vår matchplan är vi inte rädda för någon, säger lagkaptenen Aron Gunnarsson i SVT:s VM-magasin.

Det råder inga tvivel om vilka som håller favoritskapet i matchen mellan Argentina och Island. Men efter bragdvinsten mot England i EM 2016 och ett fint VM-kval, med vinster mot nationer som Kroatien och Turkiet, är islänningarna självsäkra.

– Vi är vana vid att slå ur underläge och det är inget som stör oss, säger Islands lagkapten Aron Gunnarsson i SVT:s VM-magasin.

Argentina har fler registrerade fotbollsspelare än vad Island har befolkning.

– Vi är visserligen ett litet land, men vi har jobbat hårt och förtjänar att vara med i det här slutspelet. Vi kan vara riktigt stolta över vår bedrift och vår nya målsättning är att gå vidare från gruppen. Vi ska göra allt som står i vår makt för att den målsättningen ska infrias och därefter får vi sätta upp nya mål.

”Messi kommer gå segrande”

SVT:s expert Daniel Nannskog är inte lika optimistisk till en ny isländsk skräll.

– De har inte sett så stabilt ut de senaste träningsmatcherna och de kommer in med konstiga tankar. Men de slår ur underläge och det älskar dem, men Messi och kompani kommer gå segrande ur striden, säger Nannskog.

Argentinas målvakt Willy Caballero väljer att inte lägga något större fokus på motståndarna.

– Det är den första matchen och då är det alltid lite nervigt, men vi är väl rustade med väldigt skickliga spelare som kan bryta igenom deras försvar. Förhoppningsvis får vi en bra start, säger Caballero i VM-magasinet.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.