Janne Andersson: ”Det vill sig inte riktigt i dag”

Uppdaterad
Publicerad

Sverige är utslagna ur fotbolls-VM efter 0-2 mot England. Förbundskapten Janne Andersson försöker analysera matchen efter slutsignal.
– Hörnmålet i första sätter sig. Sedan vill det sig inte riktigt i dag, säger han till SVT Sport.

Två nickmål av England innebar 2-0 och avancemang till semifinal. Samtidigt är Sverige utslagna ur VM.

Efter slutsignalen uttalar sig förbundskapten Janne Andersson.

– Vi möter ett tungt, välorganiserat lag. Hörnmålet i första sätter sig. Sedan har vi tre jättechanser i andra och sätter man inte dem blir det jobbigt. All heder till killarna för insatsen, men det vill sig inte riktigt i dag, säger han till SVT Sport och fortsätter:

– Vi ska vara stolta och glada över VM i helhet. Det är viktigt att känna stolthet även om det är jävligt surt nu efter matchen. Besvikelse känner man nu, men det får gå över. Helheten har varit fantastisk.

Andersson menar att Sverige tacklade matchen på rätt sätt.

– Taktiskt tar vi matchen på ett bra sätt. Sedan är de tunga på hörnor och får sitt 1-0-mål, men fram till dess är det stiltje i matchen. Därefter måste vi öppna upp oss och det bäddar för kontringar. I helhet gör killarna ett gott försök. En större analys får vi göra senare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer