Foto: BILDBYRÅN

Janne Andersson: ”Det gjorde mig ledsen”

Uppdaterad
Publicerad

Kritiken som Jimmy Durmaz fått utstå har visat sig även komma från personer inom svensk fotboll. Något som gör Janne Andersson besviken.

– Det gjorde mig ledsen ledsen, säger förbundskaptenen.

Efter Sveriges match mot Tyskland hängdes Jimmy Durmaz ut som syndabock och fick utstå en hatstorm. En av de som yttrade sig om Durmaz insats var varumärkeschefen på Svensk Elitfotboll, Carl-Henric Stjerna.

– Det gjorde mig ledsen, jag tycker det var tråkigt när jag hörde det. Jag tror på en samsyn och att vi ska hjälpas åt generellt inom fotbollen.

Enligt Expressen ska Stjerna gjort följande inlägg på Facebook som han sedan raderade:

”Kan vi vara överens om att Jimmy Durmaz precis gjort sin sista landskamp?.”

– Det var jätteidiotiskt gjort av mig och det var därför jag tog bort kommentaren direkt. De var en handling jag kritiserade, inte personen, säger Stjerna till Expressen.

Och Svensk Elitfotbolls generalsekreterare, Mats Enquist, kommenterade:

”Bara om det gäller Kiese-Thelin med.”

Men han var inte lika ångerfull.

–En ganska oskyldig kommentar på ett privat Facebookkonto där man tycker till om hur spelarna har spelat. Det var inget otillbörligt sagt utan man tyckte bara till om vilka som hade spelat bättre eller sämre under matchen, säger Mats Enquist om sin kommentar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.