”Hade jag inte reagerat där – då hade jag varit stendöd känslomässigt”

Uppdaterad
Publicerad

Efter förlusten mot Tyskland handlade mycket av snacket om bråket mellan svenska och tyska ledare, som startade efter att den tyska bänken hånat Sverige.

– Hade jag inte reagerat där hade jag varit stendöd känslomässigt, säger Janne Andersson på en presskonferens.

Det var heta känslor på bänkarna efter att Toni Kroos skickat in 2-1-målet mot Sverige. På tv-bilderna fick man se hur Janne Andersson och flera andra ledare skrek och bråkade med tyska ledare.  Anledningen var att ledare på den tyska sidan hade hånat Sverige efter segermålet. Det tyska fotbollförbundet har stängt av de tyska ledarna som startade bråket.

Tre dagar efter matchen fick Janne Andersson på nytt en fråga om hur han tyckte att han hanterade sina känslor efter matchen.

– Hade jag inte reagerat där hade jag varit stendöd känslomässigt. Det var ett direkt hån och det har ingenting med fotboll att göra.

Sveriges lagkapten Andreas Granqvist menar att det svenska laget har slutit sig samman och stärkts efter bråket.

– Jag hörde att det var ett dåligt beteende av tyskarna, men de bad om ursäkt och vi släppte det efteråt. Men vi visar som lag en stryka att vi accepterar inte sånt och det ska vi försöka få ut på planen i morgon mot Mexiko.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.