Jansson redo att stå tillbaka: ”Vore dumt att byta”

Publicerad

Gruppkänslan i det svenska landslaget har varit ett återkommande samtalsämne. Samtidigt är konkurrensen om mittbacksplatserna stenhård.
– Hade du frågat mig i klubblaget hade du inte fått samma svar som här, säger Pontus Jansson.

Strax före VM-premiären mot Sydkorea meddelade Janne Andersson att Victor Nilsson Lindelöf var sjuk och istället gick Pontus Jansson in som mittbackskollega till Andreas Granqvist.

Till Tysklandsmatchen var Nilsson Lindelöf tillbaka och Pontus Jansson anledde dagen efter övriga truppen på grund av sjukdom. Trots konkurrensen är Pontus Jansson positiv över situationen.

– Det är klart alla vill spela och visa upp sig. Men vi har haft en bra relation sen dag ett, vi lyckönskar varandra hela tiden. Sen är det Jannes beslut men eftersom Vigge gjorde det bra senast vore det dumt att byta.

Jansson, som till vardags spelar i Leeds i den engelska andraligan berättar om den lagkänsla som finns i landslaget.

– Hade du ställt de här frågorna till mig i klubblaget hade jag absolut inte svarat på samma sätt. Där hade jag gjort allt för att jag ska spela. Men i landslaget är det annorlunda, har varit så sedan dag ett. Jag vill svensk fotbolls bästa, jag vill vinna med mitt land. Jag är otroligt stolt över att vara här, säger Jansson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer