Jonas Eriksson i SVT:s VM-studio. Foto: SVT Sport

Jonas Eriksson sågar Modric: ”Arrogant och dryg”

Uppdaterad
Publicerad

Jonas Eriksson hyllar Kroatiens mittfältare Luka Modrics spel – men sågar hans sätt att vara mot domarna.

– Han är absolut inte en av de spelare jag kommer att sakna mest, han är ganska arrogant och dryg, säger Eriksson i SVT:s VM-studio.

Jonas Eriksson var under många år en av världens bästa domare. Men till årets VM blev han inte uttagen och valde kort därefter att avsluta karriären och kliva in i SVT:s VM-studio som expert istället. Inför semifinalen mellan Kroatien och England både hyllade och dissade han Kroatiens mittfältare.

– Han är en alldeles fantastisk fotbollsspelare med bra balans i spelet. Ett passningsspel som är unikt och en spelförståelse som är enorm. Han är ett steg före hela tiden, säger Eriksson.

Daniel Nannskog frågade sen om han är trevlig att döma. Då kom sågningen.

– Han är absolut inte en av de spelare jag kommer att sakna mest, han är ganska arrogant och dryg, vill inte prata och erkänner aldrig ett fel, rycker på axlarna och är ganska nonchalant, säger Eriksson och fortsätter.

– Många av spelarna har en jättebra sida, men han tillhör inte en av dem.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.