Kroatien utklassade Argentina – drömläge för Island

Förbundskapten Jorge Sampaoli stuvade om i den argentinska startelvan efter premiärkrysset mot Island. Då blev det ännu värre. 0-3 mot Kroatien och nu är goda råd dyra för Argentina. Istället öppnar det för ett isländskt avancemang.

– Vi gjorde det vi hade tänkt oss. En perfekt match, säger Luka Modric i TV4:s sändning.

Redan i början haglade målchanserna åt bägge håll.

I första halvlek hade bland annat Enzo Perez öppet mål då den kroatiska målvakten Danijel Subasic kom ut fel, men då missade argentinaren.

Nästan direkt efter hade Mario Mandzukic ett bra läge att nicka in ledningsmålet, men inte heller han fick in bollen.

1-0 kom sedan i den 53:e minuten då målvakten Willy Caballero tog emot en hemåtpass och misslyckades sedan totalt med sitt uppspel. Det blev istället en liten chip som landade hos Ante Rebic som bara behövde skjuta in bollen.

Flera fula tacklingar

Förutom målchanser så var det också många tuffa tacklingar och heta känslor. Bland annat stämplade just Rebic argentinaren Eduardo Salvio och Sampaoli blev rasande. Rebic varnades.

Strax efter att Rebic hade gjort sitt mål blev han skadad och var tvungen att bytas ut mot Andrej Kramaric.

Med tio minuter utökade Kroatien sedan ledningen genom ett bra skott av mittfältsstjärnan Modric.

Alldeles i slutet var Ivan Rakitic att göra 3-0 på frispark, men den gick i ribban. Rakitics mål kom istället i den 91:a minuten då Kroatien kontrade och fullbordade utskåpningen.

Lionel Messi spelade än en gång ingen jättestor roll i matchen och storstjärnor som Gonzalo Higuain och Paulo Dybala fick finna sig i att komma in från bänken.

Argentinsk uppförsbacke

Segern var Kroatiens andra efter att ha slagit Nigeria i premiären och därmed är de klara för åttondelsfinal. Argentina står på en poäng, precis som Island som på midsommarafton möter Nigeria.

Om Island då vinner är den argentinska uppförsbacken monumental. Då krävs det att Island förlorar mot Kroatien på samma gång som Argentina når en bättre målskillnad än islänningarna.

Det var också första gången Kroatien slår Argentina i en tävlingslandskamp.

GUIDE: Alla VM-matcher