Foto: TT

Läge för blågul vallfärd till S:t Petersburg

Uppdaterad
Publicerad

Gruppsegern gav Sverige en extra vilodag.

Men också en förhoppning om att få många svenska fans till S:t Petersburg.

– Jag hoppas på vallfärd, säger Ola Toivonen om åttondelsfinalen mot Schweiz på tisdag.

Resultaten i sista gruppspelsomgången gick Sveriges väg. Med 3–0-segern mot Mexiko och Sydkoreas 2–0 mot Tyskland tog Sverige hand om gruppsegern före Mexiko.

Belöningen: en extra vilodag – och spel i S:t Petersburg i stället för Samara.

S:t Petersburg är mer än 150 mil närmare Sverige – bara lite mer än en timmes flygresa från Stockholm – och därför hoppas spelarna nu att många svenskar ska ta sig till Ryssland för att se åttondelsfinalen mot Schweiz på tisdag.

– Det är perfekt med S:t Petersburg. Det är närmare Sverige, så jag hoppas på vallfärd, säger Ola Toivonen.

Lagkaptenen lovar valuta för pengarna

Lagkapten Andreas Granqvist vill uppleva något liknande som på Centralstadion i Jekaterinburg, då Mexikos fans skapade en härlig atmosfär och gav de svenska spelarna en känsla av spel på bortaplan.

– Det kändes nästan som en bortamatch med 20 000–25 000 mexikanare på läktaren, så jag hoppas att det kan se ut något liknande i S:t Petersburg, säger han.

Och även Granqvist tror på att närheten till Stockholm ska locka många svenska supportrar. Han hoppas på blågul fest och utlovar valuta för pengarna för den som gör resan till Ryssland.

– Vi ska göra allt vi kan för att hjälpa de svenska fansen att komma dit, så det kommer att bli en rolig match.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.