Oscar Hiljemark möts av journalister vid hotellet i Stockholm. Foto: TT Nyhetsbyrån

Landslaget tillbaka på svensk mark: ”Skönt att vara hemma”

Uppdaterad
Publicerad

På lördagen avslutades VM-äventyret i Ryssland – under söndagskvällen landade landslaget på Arlanda. Men firandet får vänta.

De tog sig så långt som till kvartsfinal, men slogs ut av England med 0-2. Lite mer än ett dygn efter uttåget var landslaget tillbaka på svensk mark igen.

Det blev en tyst entré när de landade på Arlanda i ett privatchartrat plan. Spelarna steg av planet och klev direkt på en buss som lämnade flygplatsen.

Anlände på hotell

Någon timme senare anlände de vid ett hotell i centrala Stockholm för att tillbringa natten.

– Det är skönt att vara hemma. Det blev ganska mycket förseningar under dagen men nu är vi hemma efter ett fint mästerskap, sa Oscar Hiljemark utanför hotellet.

Något firande av landslaget direkt efter hemkomsten blir det inte, utan det kommer att genomföras vid ett senare tillfälle.

”Otroligt stolt”

Besvikelsen efter lördagens förlust har hunnit sjunka in hos mittfältaren.

– Vi hade en kväll där vi pratade igenom mycket och analyserade. Det fick sjunka in lite. Jag är otroligt stolt över det här gänget och alla som har bidragit, säger han.

Firandet av fotbollsherrarna ska vänta till senare. Däremot håller landslaget en presskonferens klockan 13 på måndagen och SVT är på plats och sänder direkt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.