Foto: BILDBYRÅN/kempinski.com

Landslagschefen: ”En av de bästa anläggningarna”

Uppdaterad
Publicerad

Sverige är klart för fotbolls-VM i Ryssland – och kommer att bo på femstjärniga Kempinski Grand Hotel på den ryska Svartahavskusten.

– Jag tror att det är en av de bästa anläggningarna som jag varit med om att boka, säger landslagschefen Lars Richt.

Sverige gör sig redo för fotbolls-VM i sommar efter att ha slagit Italien i playoff med sammanlagt 1-0.

Svenska Fotbollförbundet meddelar att landslaget kommer att bo på Kempinski Grand Hotel, som ligger i Gelendzhik på den ryska Svartahavskusten.

Femstjärnigt hotell

– Bekvämligheten är jättebra och vi tror att vi kommer att trivas med både möjligheterna till aktiviteter och sportsliga förutsättningar. Jag tror att det är en av de bästa anläggningarna som jag varit med om att boka, säger landslagschefen Lars Richt till förbundets hemsida.

Det femstjärniga hotellet har 379 rum, däribland 33 sviter, samt restauranger, barer och spa.

”EM innebar väldigt höga kostnader”

Samtidigt vill inte generalsekreterare Håkan Sjöstrand förutse de blågula kostnaderna i VM.

– Vi har ett räknetal som vi brukar använda oss av och det ligger på mellan 25 och 30 miljoner kronor netto, men det är väldigt svårt att avgöra innan man vet kostnaderna. Jag jämför med exempelvis EM i Frankrike, som innebar väldigt höga kostnader för till exempel säkerhet och så vidare. Vi får helt enkelt avvakta med svaret på den frågan, säger han.

Grupplottningen till VM äger rum den 1 december och först då blir det klart vilka lag Sverige möter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.