Sebastian Larsson: ”Extremt billig varning”

Uppdaterad
Publicerad

Sebastian Larsson missar Sveriges åttondelsfinal i VM.

Den svenske mittfältaren, som fick bäras ut på bår mot Mexiko, drog på sig ett gult kort och missar därmed nästa match.

– Jag har inte sett den igen, men det är klart att det för mig är en extremt billig varning, säger Larsson till SVT Sport.

Domaren tvekade aldrig när han drog fram det gula kortet i den första halvleken efter att Sebastian Larsson gått in för bryskt i en närkamp. Varningen betyder att mittfältaren, som spelat samtliga VM-matcher från start, missar Sveriges nästa match som är åttondelsfinalen i VM.

– Tre matcher och det känns som man knappt har dragit på sig en frispark. Men två varningar och så är man avstängd. Det är tama regler, men det är så det är, säger han.

Larsson tvingades också bryta matchen, I den andra halvleken, utan kontakt med någon annan spelare, satte han sig plötsligt ner på planen. Läkarteamet kom in och fick senare bära ut honom på bår medan han tog sig för huvudet.

Gustav Svensson fick ersätta på mittfältet och SVT Sports expert Frida Östberg tycker att Svensson ska få förtroendet tillsammans med Albin Ekdal i åttondelen.

– Man ska fortsätta med Gustav Svensson bredvid Ekdal, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.