Ludwig Augustinsson och Albin Ekdal. Foto: Bildbyrån

Så firar VM-laget midsommar

Uppdaterad
Publicerad

24 år efter att vi firade midsommar i Pontiac Silverdome så kan vi få en ny midsommarhelgsklassiker när Sverige möter Tyskland på Fisjt-stadion i Sotji på midsommardagen.

Runtom i Sverige firas det midsommar med sill och nubbe på fredagen. För det svenska landslaget innebär midsommarafton i stället uppladdning inför Tysklandsmatchen på lördag.

Werder Bremen-backen Ludwig Augustinsson tror inte att det blir något speciellt firande hos den svenska truppen.

– Kanske om de slänger ut något på matbordet men annars så vi får se. Det återstår att se om det blir någon överraskning men jag tror inte det blir så mycket. Alla kommer ladda för matchen.

Den svenska mittfältsmotorn Albin Ekdal har ändå en viss förhoppning om att det kan bli lite svensk midsommar även i Ryssland.

– Det blir en alkoholfri nubbe kanske, säger Ekdal med ett brett leende och fortsätter:

– Nej, jag har ingen aning. Det blir nog lugnt alltså. Väldigt lugnt. Lite potatis och sill kanske.

Det var för 24 år sedan som Arne Hegersfors refererade Sverige-Ryssland i fotbolls-VM och myntade de numera klassiska orden ”Nu vi firar vi midsommar i Pontiac Silverdome!”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.