VM:s bäste Modric med vattniga ögon efter finalförlusten mot Frankrike. Foto: Bildbyrån

VM:s bästa Modric: ”Åstadkommit något stort”

Uppdaterad
Publicerad

Ett litet tröstpris tilldelades Kroatiens mittfältare Luka Modric efter finalförlusten i går mot Frankrike. Han blev utsedd till VM:s bästa spelare och kunde känna viss glädje trots smärtan.

– Förutom förlusten har man åstadkommit nått stort, sa Luka Modric.

Det var med tom blick Luka Modric fick kliva upp på podiet för att ta emot priset som VM:s bästa spelare. Han hade stått för ännu en bra insats i finalen mot Frankrike, men den här gången räckte det inte.

Men när den passningssäkre mittfältaren höjde priset till skyn gick det att skymta någonting mer. Ett litet förvrängt leende mitt i allt det tunga.

– Jag är stolt över priset. Det otroliga supporterstödet gör mig ännu gladare, sa Luka Modric.

– Man vet att förutom förlusten har man åstadkommit någonting stort, men det är svårt när du kommer så nära och misslyckas, fortsatte han.

Lite gladare än Lionel Messi som vann priset för fyra år sedan. Argentinaren menade att priset just då ”inte betydde nånting”.

Modric har hyllats av de flesta under VM och för första gången fick den lille kroaten ta emot ett så prestigefyllt pris. Han själv ville dock framhålla vad laget åstadkommit.

– Vi ångrar ingenting för vi var det bättre laget i stora delar av matchen. Tyvärr förstörde ett par klumpiga mål för oss. De kommer att fira men vi kan hålla våra huvuden höga. När känslorna har lagt sig, kommer vi att kunna se allt mer klart, avslutar han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.