SVT:s expert: ”Lägg över all press på dem” Foto: Bildbyrån

Nannskog: ”All press på Tyskland”

Uppdaterad
Publicerad

Midsommardagen och Sveriges match mot Tyskland närmar sig med stormsteg.

Nu manar SVT:s expert Daniel Nannskog svenskarna till lugn.

– Tyskland var största favoriten till guldet, vi kan kliva in i lugn och ro och lägga över all press, säger han.

Sverige match mot Tyskland på lördagen ses av de flesta som den största matchen Blågult spelat sedan åttondelsfinalen mot just Tyskland i VM 2006.

I SVT:s Morgonstudion förklarade fotbollsexperten Daniel Nannskog vad han ser som de svenska nycklarna inför matchen.

– Om du tittar på anfallarnas effektivitet så hade de verkligen lägen mot Sydkorea, Marcus Berg hade till exempel en chans där han ska göra mål alla dagar i veckan. Det blir verkligen viktigt att vi tar vara på de chanserna vi får, speciellt mot Tyskland. De kommer inte få så många chanser så det gäller nästan att vara hundraprocentiga då, säger experten.

Även svenskstjärnan Emil Forsberg kritiserades efter matchen mot Sydkorea. Ytterligare en nyckel blir att få i gång mittfältaren, enligt experten.

– Han har varit lite otydligt och inte visat sig tillräckligt bra. Samtidigt har inte heller lagkamraterna varit tillräckligt bra på att hitta in till honom. Han gillar att operera i ytan framför motståndarnas backlinje, och få en rättvänd ”Foppa” i det området är mumma för anfallarna för då kan de ta löp när han får bollen där.

”All press på Tyskland”

Nu manar han svenskarna att gå in i matchen med lugn.

– Efter segern mot Sydkorea så kan Sverige kliva in i matchen rätt så lugna, all press ligger på stora Tyskland, de var största favoriten till guldet, så vi kan kliva in i matchen i lugn och ro och lägga över all press på dem. Det finns möjlighet att såra detta Tyskland, det såg vi inte minst i deras match mot Mexiko.

Hur slutar matchen?

– Vi är svåra att få hål på och har en fantastisk defensiv. Jag slänger ut 0–0.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.