Foto: TT

Neymar tillbringat längst tid liggande

Uppdaterad
Publicerad

Neymar, med två mål hittills i VM, har den tvivelaktiga äran att ligga i topp i åtminstone en kategori: Han har tillbringat längst tid av alla VM-spelare – nästan 14 minuter – liggande på mattan, rapporterar den schweiziska tv-kanalen RTS Sport som har suttit med tidtagaruret.

Den brasilianske anfallsstjärnan har hånats under turneringen, och gliringarna mot vad som upplevs vara en allt för teatralisk sida av hans spel har nästan överskuggat det faktum att Neymar bland annat var matchvinnare mot Mexiko.

Just i åttondelsfinalen mellan Brasilien och Mexiko tillbringade Brasiliens nummer tio hela fem och en halv minut i horisontalläge på gräset.

Samtidigt är det inte konstigt att just Neymar vrider sig i smärtor oftast – enligt statistik från Fifa är han också VM:s mest tacklade spelare då han har fått utstå 23 tacklingar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.