Nilla Fischer om Tyskland inte tar sig vidare: ”Då ryker nog Jochim Löw”. Foto: Bildbyrån-

Nilla Fischer om Sydkorea-Tyskland: ”Då ryker Löw”

Uppdaterad
Publicerad

I SVT:s Morgonstudion berättade landslagsstjärnan om vilken otrolig press det ligger på Tyskland och vad som skulle kunna hända om de inte går vidare.

– De skulle få massiv, massiv kritik, menar Nilla Fischer.

Det sena avgörandet och vinsten mot Sverige har lättat lite på det tyska landslagets tryck de senaste dagarna. Men pressen finns ännu och skulle Tyskland inte besegra Sydkora riskerar de att åka ut. Då blir det svettigt för den tyske förbundskaptenen Joachim Löw.

– Pressen är enorm och förväntningarna är höga. Avancemang är det enda som räknas. Skulle det inte ske skulle det bli oerhört tufft för Löw och resten av truppen.  Löw kanske ryker och det kommer vara massiv, massiv kritik, säger Nilla Fischer som spelar i det tyska laget Wolfsburg.

”Sverige måste vara extremt effektiva”

Hon ger också en inblick i hur hängvina de tyska fansen är och hur de kommer ladda upp inför matchen.

– De träffas nog hemma hos varandra och dricker en öl. De är ju fanatiska, de kommer sitta framför tv:n, på uteserveringar och liknande med sina landslagströjor – det kommer verkligen vara bra tryck, fortsätter Fischer.

Fischer, som under morgonen gästade SVT:s Morgonstudion fick sedan frågan vad nycklarna är för att Sverige ska lyckas i matchen mot Mexiko.

– Mexikos omställningar är extremt vassa. Där tror jag det är viktigt att inte låta de få övertag, utan hela tiden ha en spelare mer defensivt. Sen vara extremt effektiva när vi får chanser.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.