Ola Toivonen är 1,91 lång – det måste utnyttjas enligt Frida Östberg Foto: Bildbyrån/SVT

Frida Östberg: Det här är nycklarna till svensk seger mot Mexiko

Uppdaterad
Publicerad

Sverige måste vinna mot Mexiko för att gå vidare till åttondelsfinal i fotbolls-VM. SVT Sports expert Frida Östberg har pekat ut tre nycklar i ödesmatchen.

Fasta situationer

”Det svenska laget är ju väldigt resligt och vi kan dra fördel av det i de fasta situationerna. Samtidigt har Mexiko, trots sin korta längd, inte släppt in något mål på fasta situationer i kvalet. Det här blir en riktig duell. Det blir viktigt för Sverige att få avslut på sina fasta situationer.”

Noggrannhet

”Noggrannhet i det kompakta försvarsspelet. Noggrannhet med den första passningen i omställningar, för att komma ur den höga pressen och inte åka på en kontring.”

Balans

”Jag tycker det är viktigt med balansen. Att värdera. Vi vet att Mikael Lustig (högerback) kommer att ha en otrolig utmaning i omställningsspelet – när ska han gå och när ska han stanna. Det känns otroligt viktigt.”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.