Foto: Bildbyrån

Energiskt Colombia slog ut Polen – vann med 3-0

Uppdaterad
Publicerad

Colombia sprudlade av spelglädje när det gällde som mest.

3-0 mot Polen innebär att hoppet lever inför sista omgången – och att polackerna är utslagna.

Efter varsin förlust i premiären var Polen och Colombia piskade att vinna. Förloraren skulle nämligen vara utslagen med en match kvar att spela.

Colombia satte högsta fart från start och polackerna verkade inte särskilt trygga i sitt nya 3-4-3, trots att Robert Lewandowski var ledaren på topp.

Flera gånger försökte colombianerna kombinera sig förbi en backlinje, som alltjämt saknade försvarschefen Kamil Glik, och fem minuter före paus spräckte man nollan.

Yerry Mina målskytt

James Rodriguez lättade känsligt in bollen till Yerry Mina och Barcelona-backen nickade in 1-0, som gav de blåklädda ännu mer självförtroende inför den andra halvleken.

Där fortsatte man ungefär som i första. Oberäknelige Juan Cuadrado, som på något sätt personifierade den colombianska energin och intensiteten, hotade från sin högerkant – och i matchminut 70 klev Radamel Falcao fram.

Lagkaptenen friställdes av Juan Quintero, tog med sig bollen in i straffområdet och skickade iväg en distinkt yttersida längs backen – 2-0.

Hjärtligt jubel

Firandet visade hur både spelare och supportrar gladdes med Falcao, som missade VM 2014 på grund av en knäskada, och bara minuter senare kom 3-0.

James hittade Cuadrado med en strålande passning tvärs över banan. Cuadrado smekte in bollen bakom Wojciech Szczesny och saken var klar.

Inbytte Mateus Uribe var nära att sätta fyran, men klacksparken snappades upp av polackerna. Lewandowski gick ännu en gång av planen mållös och Polen är det första europeiska laget som är utslaget.

Förlusten innebär nämligen att Polen har noll poäng på två matcher. Colombia har tre, Senegal och Japan fyra. I sista omgången spelar Japan-Polen och Senegal-Colombia.

Världsmästerskapet i fotboll

Polen logo

Polen

0 - 3

Colombia logo

Colombia

Kazan Arena, Kazan
Publik: 42873
Domare: César Ramos

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.