Cristiano Ronaldo nickade Marocko ut ur VM

Spelmässigt har Marocko stundvis till och med imponerat, men ändå är deras VM över redan efter två matcher. Det var Cristiano Ronaldo som nickade in nådastöten redan i den fjärde minuten i matchen som slutade 1-0 till Portugal.

Ronaldo gjorde alltså sitt fjärde mål i VM-slutspelet i matchens fjärde minut.

Det var en kort hörna som blev ett inlägg av Joao Moutinho som en fri Ronaldo kunde avsluta med en språngnick. Avslutet var hans femte i VM och på det gjorde han alltså sitt fjärde mål.

Matchen fortsatte sen i högt tempo med målchanser åt bägge håll. Bland annat tvingades den portugisiske målvakten Rui Patricio till en räddning efter en marockansk hörna.

I den 26:e minuten föll marockanen Nordin Amrabat på straffområdesgränsen, men den amerikanska domaren Mark Geiger valde att inte blåsa. Inte länge efter det ville Marocko ha straff än en gång, men inte heller den här gången fick de det.

Målchanserna fortsatte att hagla och i den 39:e minuten spelade Ronaldo fram sin anfallspartner Goncalo Guedes som drog till på volley. Den gången räddade Munir Mohand.

I andra halvlek fortsatte Marocko att skapa kvitteringslägen, men bollen gick aldrig in bakom Patricio. Därmed blev de det första laget att få VM-drömmarna skjutna i sank. De inledde mästerskapet med en 0-1-förlust mot Iran efter ett självmål av Aziz Bouhaddouz på tilläggstid.

Nu har Ronaldo gjort 85 landslagsmål och det är näst flest genom tiderna. Endast Irans Ali Daei har gjort fler (109). Med fyra mål leder han skytteligan före Rysslands Denis Tjerysjev som står på tre.

GUIDE: Så sänds fotbolls-VM