Belgien stod för jättevändning – vann på tilläggstid

Japan ledde med två mål när Belgien då äntligen satte fart. De gjorde en närmast otrolig vändning, från 0-2 till 3-2. Segermålet satt med sekunder kvar att spela.

– Jag är glad för laget och hela landet, säger Nacer Chadli som avgjorde.

Första halvlek mellan Belgien och Japan blev ganska händelselös. Belgien stack fram mellan minut 25 och 28 och skapade flera chanser, när bland annat Romelu Lukaku och Eden Hazard höll sig framme, men halvleken slutade mållös.

Japan fick en drömstart i den andra halvleken när Genki Haraguchi i den 48:e minuten fick bollen efter omställning och placerade in den vid Thibaut Courtois högra stolpe fram till 1-0 till Japan.

Skott i stolpen

I anfallet efter var Belgien yttersta nära att kvittera, men Hazard fick se sitt skott gå i stolpen.

2-0 till Japan kom kort därefter när Takashi Inui fick bollen utanför straffområdet och snyggt kunde placera in bollen bakom Courtois. Plötsligt såg Belgien ut att vara på väg ur turneringen.

Belgien vände

Jan Vertonghen lyckades reducera för Belgien efter en hörna i den 69:e minuten. när han lobbnickade in 2-1. Belgiens kvittering kom när inbytte Marouane Fellaini nådde högst på ett inlägg från Eden Hazard.

Med runt tio sekunder kvar av tilläggstiden kom så avgörandet för Belgien. Inhopparen Nacer Chadli avgjorde på en omställning efter en att Courtois plockat ner en hörna från Japan och satt igång spelet snabbt.

– Fyra spelare löpte 80 meter, och vi visste att vi kunde göra mål i matchen där. Vi gav aldrig upp, säger Chadli.

Belgien får möta Brasilien i kvartsfinal.

– Brasilien är bra, men det är vi också, och det ska vi visa världen, fortsätter Chadli.