Så laddar de svenska fansen upp på matchdagen

Uppdaterad
Publicerad

De svenska fansen på plats i Ryssland är taggade inför kvällens match. Stämningen sägs vara på topp mellan de svenska och mexikanska fansen.

– Vi har jättekul tillsammans, säger Henrik Petersson.

Klockan 16.00 i dag möter Sverige Mexiko i ödesmatchen i VM. På plats i Ryssland är tusentals svenska fans som ska heja fram laget till seger. Bert Sundström, SVT:s Rysslands korrespondent, träffade två av fansen på plats i Jekaterinburg.

– Det är många känslor just nu. Det är nervöst, pirrigt, man är taggad. Åh vad kul detta ska bli, säger Henrik Petersson.

Han sa visserligen samma sak innan matchen mot Tyskland, men är nu övertygad om att det blir seger för Sverige.

– Man kan inte vinna varje gång. Idag vinner vi. Jag tror på det. 1-0, säger han.

”Positivt överraskad”

Sonen Pontus berättar hur det är att vara turist i Ryssland.

– Man har hört mycket om det, och det är annorlunda från var man åkt innan på semester. Men jag är positivt överraskad. Folket är väldigt hjälpsamma och trevliga, säger han.

Enligt Henrik Petersson är stämningen mellan de svenska och mexikanska fansen bra.

– Vi har jättekul tillsammans. Vi hoppas ju båda att kanske vi kryssar, och att även Tyskland gör det. Då blir det inget dåligt party i Jekaterinburg ikväll, då är vi båda vidare, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.