Foto: TT.

Smakstart för Ryssland i premiären – 5-0 mot Saudiarabien

Uppdaterad
Publicerad

Det utdömda ryska landslaget fick en smakstart på VM. Turneringens sämst rankade lag vann premiären mot Saudiarabien med 5-0 efter att två inhoppare gjort tre av målen inför 78 011 på Luzjnikistadion i Moskva.

– Jag trodde inte på ett sådant resultat men på att vi skulle spela så bra, säger förbundskaptenen Stanislav Tjertjesov .

Det var en rejäl urladdning men samtidigt var saudierna mer än bleka. Det fanns ingen geist alls.

– Det går inte att övertyga med ord. I dag visade vi på planen att vi vill vara en värdig hemmanation på det här VM:et. Jag är tacksam över att killarna följde instruktionerna, säger förbundskaptenen Stanislav Tjertjesov.

Kanske presenterade sig en blivande VM-stjärna under dagens match. Denis Tjeryjsev är redan tvåmålsskytt.

Inbytte Denis Tjerysjev gjorde två mål. Hans andra, det för 4-0, på två minuters tilläggstid är redan nu en kandidat till VM:s mål. Han drev fram bollen och slog en yttersida vackert över den saudiske målvakten.

Lurade två saudier vid 2-0-målet

Strax före pausen gjorde Tjerysjev 2-0 efter att ha lurat två saudier i straffområdet och fint tog sig fram och vräkte upp bollen i närmaste krysset.

5-0 var också vackert. Alexander Golovin sköt en frispark över den saudiska muren och bollen smet in vid den högra stolpen.

På Vip-läktaren log president Vladimir Putin, som invigningstalat, tillsammans med Fifa-chefen Gianni Infantino och Saudiarabiens kronprins Mohammed bin Salman. Det här blev en fest som ingen kunnat förutse. Förväntningarna på det ryska laget var minst sagt lågt ställda. Ryssland kom till den här matchen efter sju matcher utan seger.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.