Sätter pressen på Mexiko: ”De har allt att förlora”

Uppdaterad
Publicerad

Sverige var på väg mot en poäng mot den regerande mästaren Tyskland men åkte i stället på en blytung förlust i den 95:e minuten. Men frustrationen hos spelarna efter 1–2-förlusten är historia och spelarna blickar nu framåt mot onsdagen då Mexiko står för motståndet.

– I dag är en ny dag och vi var besvikna i går men vi blickar framåt nu, säger Andreas Granqvist SVT Sport.

– Det är klart att det är en frustration fortfarande, vi var så nära en viktigt poäng, det är klart att det svider och det är surt. Men vi måste gå vidare, säger Sebastian Larsson till SVT Sport och fortsätter:

– Speciellt i ett mästerskap då matcherna kommer tätt.

En uddamålsseger för Sverige räcker alltså för gå vidare. Då hamnar båda lagen på sex poäng och 3–2 i målskillnad.

– En seger tar oss vidare och det är klart att det är det som vi kommer att ge allt för att uppnå. Vi har det i våra egna händer, säger Larsson.

– Vi har allting i våra egna händer mot Mexiko. Vi ser fram emot den här matchen, vi har ingenting att förlora utan vi ska bara gå ut och njuta. Vi ska gå ut och göra allt vi kan för att få ett bra resultat, säger Granqvist.

”Kniven mot strupen”

Mexiko har tagit sex poäng av sex möjliga. De har slagit den regerande mästaren Tyskland och hade säkerligen, fram till den sista matchsekunden mellan Tyskland-Sverige, lutat sig tillbaka och trott att de var klara till nästa runda.

Men allt står alltså och faller i den sista, absolut avgörande matchen mellan Mexiko-Sverige.

– Det är en intressant grupp på så sätt och det går fort i fotboll. Nu är det kniven mot strupen, vi har allt att vinna och de har allt att förlora, säger Larsson.

Vad säger du om Mexiko som lag?

– De har varit duktiga och imponerat hittills. De har varit starka i slutspel och gått vidare från sex raka grupper. Men vi tror på det vi gör och det kommer vi att fortsätta att göra. Vi kommer ge allt för att ta oss vidare, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.