Janne Andersson rasande. Foto: Bildbyrån

Storbråk efter slutsignalen – Janne Andersson skogstokig

Uppdaterad
Publicerad

Direkt efter slutsignalen rusade två tyska ledare provocerande mot den svenska zonen och full kalabalik uppstod. Allra vildast var den svenske förbundskaptenen Janne Andersson som brusade upp men stoppades av arrangörsfolk.

– Ett par tyska ledare springer fram och hånar. Då blev jag förbannad. Vad är det för jävla respekt att håna en motståndare på det viset? bedrövligt att bete sig på det osportsliga viset, säger huvudpersonen Andersson när han fått lugna ner sig ett par minuter.

Det var mycket upprörda känslor i det svenska lägret.

Herrlandslaget i fotboll

– Det är brist på respekt och äckligt beteende. Man springer inte in i vårt område och firar på det viset, säger Emil Forsberg, till vardags proffs i tyska Leipzig, upprört till TV4 efter matchen.

Tackade Löw efter matchen

Efter att bråket ebbat ut gick Andersson fram till den tyske förbundskaptenen Jogi Löw och sträckte snabbt fram handen och tackade för matchen.

– Ja, han hade ingen anledning att be om ursäkt, säger Andersson om sin kollega.

Jogi Löw fick frågor om bråket efter matchen men det var inget han lagt märke till.

– Vi var koncentrerade på andra saker och kramade varandra. Jag såg inga gester mot svenska bänken, säger Löw på presskonferensen.

– Det är tråkigt att de beter sig på det viset som regerande världsmästare, säger lagkaptenen Andreas Granqvist med tom blick efter karriärens tyngsta förlust.

Den svenske målskytten Ola Toivonen satt på bänken när det urartade efter slutsignalen.

– Det var lite onödigt men jag såg faktiskt inte allt. Att Janne blev arg är helt normalt. Det kommer att bli en tuff natt men det gäller att ta sig igenom tuffa nätter också, säger Toivonen.

Världsmästerskapet i fotboll

Tyskland logo

Tyskland

2 - 1

Sverige logo

Sverige

Fisht Stadium, Sotji
Publik: 44287
Domare: Szymon Marciniak

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Herrlandslaget i fotboll

Mer i ämnet