Ola Toivonen och hans kollegor i svenska fotbollslandslaget ställs mot Schweiz i åttondelsfinalen i VM Foto: Martin Bernetti / Björn Larsson Rosvall / TT

Sverige ställs mot Schweiz i åttondelsfinal

Uppdaterad
Publicerad

Sverige ställs mot Schweiz i åttondelsfinalen i VM på tisdag.

Det står klart efter att Schweiz spelat 2-2 mot Costa Rica samtidigt som Brasilien besegrat Serbien.

Brasilien, Schweiz och Serbien kunde alla sluta tvåa i grupp E och således ställas mot Sverige i åttondelsfinalen. Och när Schweiz, med sämre målskillnad än gruppettan Brasilien, öppnade målskyttet efter en dryg halvtimme var det just då Brasilien mot Sverige i åttondel eftersom det brasilianska laget hade 0-0 mot Serbien i det läget.

Ett långt inlägg från höger nådde Breel Embolo som nickade ner till Dzemaili som dunkade upp 1-0 i nättaket. Målet kom inte helt logiskt då Costa Rica, som jagade sin första poäng i VM, inlett klart piggast.

Ledningen i paus var 1-0 till Schweiz men tio minuter in i den andra halvleken kom en kvittering. På en hörna från höger fick Waston träff med pannan och nickade in 1-1.

Efter två sena mål, först ett ledningmål av Schweiz och sedan en ny kvittering av Costa Rica, slutade matchen 2-2. Eftersom Brasilien vann sin match mot Serbien med 2-0 slutar Schweiz tvåa i gruppen och möter därmed Sverige i åttondelsfinalen.

Brasilien vinner gruppen och möter Mexiko och för Serbien och Costa Rica är det färdigspelat i VM.

Världsmästerskapet i fotboll

Schweiz logo

Schweiz

2 - 2

Costa Rica logo

Costa Rica

Nizhny Novgorod Stadium, Nizjnij Novgorod
Publik: 43319
Domare: Clément Turpin

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.