Foto: Bildbyrån

Så var VM-finalen – minut för minut

Uppdaterad
Publicerad

SVT direktrapporterar från VM-finalen mellan Frankrike och Kroatien – följ händelserna och chatta om matchen i flödet nedan.

SVT rapporterade · VM-final: Frankrike–Kroatien

Expert Frida Östberg:

"Grattis - Frankrike vinner VM 2018! Rättvist och vilken fenomenal mix av taktik och tålamod, gemensamt försvarsspel mellan och i lagdelarna vilket ger dem bra utgångslägen när de sedan vinner bollen och kan ställa om på en snabb Mbappe i djupled, en spelare vars snabbhet drar till sig många motståndare som skapar ytor till andra i nästa läge! Ett lag som väger tungt på alla positioner och nu fått ihop individualister till ett lagbygge.

Kroatien gick på knäna i andra, vilket jag tycke främst märks i deras värderingar. Grattis till ett bra mästerskap och lyfta som ett överraskningslag av många men visst måste jag säga att deras teknik och kombinationsspel fångat några av VM finaste kombinationsspel."
15.11
Kroatien vinner
15.13
Hej och välkommen till direktrapporteringen från den största matchen inom världens största idrottsevenemang: VM-finalen!
15.20

15.21
Bra tryck i Paris inför matchen, alltså! (Se tweet nedan)
15.27
Om fem minuter drar SVT:s finalsändning i gång!
Dessutom: missa inte när kommentarorerna Chris Härenstam och Glenn Strömberg snackar upp matchen i Facebook Live 16.00
15.35
Vem vinner ja
15.38
Pops i studion: Kroatiens totala folkmängd på 4,2 miljoner är en tredjedel av Frankrikes huvudstad Paris antal invånare.

Wow.
15.40
Frankrikes laguppställning har just presenterats!
Frankrikes laguppställning har just presenterats!
15.40
Och här är Kroatiens elva.
Och här är Kroatiens elva.
Världsmästerskapet i fotboll
Frankrike logo

Frankrike

4 - 2

Kroatien logo

Kroatien

Luzhniki Stadium, Moskva
Publik: 78011
Domare: Néstor Pitana

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer