Foto: Bildbyrån.

Sydkoreas stjärna: ”Vi är svagast”

Publicerad

Sydkoreas anfallare Son Heung-Min anser att laget slår ur underläge mot Sverige, Tyskland och Mexiko i fotbolls-VM.
– Jag tror att vi är svagaste laget i vår grupp, säger han till nyhetsbyrån Yonhap.

Vid förra VM, i Brasilien, hade Son Heung-Min blekt håret för att sticka ut i mängden. Det hade han inte mycket för, när hans Sydkorea åkte ut efter en oavgjord match och två förluster mot Ryssland, respektive Algeriet och Belgien.

Nu hoppas lagets stora stjärna att han ska bli ihågkommen för annat än sitt hår.

– Det är sak samma om du blekt håret eller inte. För fyra år sedan trodde jag att jag behövde något för att vara snyggare, så jag blekte mitt hår. Men nu, som fotbollsspelare, så tror jag att jag behöver skaffa mig ett namn med min prestation, säger Son Heung-Min till den koreanska nyhetsbyrån Yonhap.

Son Heung-Min spelar till vardags i Tottenham i Premier League där han stått för 47 mål på 140 matcher. För landslaget har det hittills blivit 21 mål, sedan debuten i slutet av 2010. Nu är strålkastarljuset på Son inför premiärmatchen mot Sverige, något han trivs med – men också känner pressen av.

– Vad som är viktigt är att jag måste visa det på planen. Jag vet att många människor har förväntningar på mig, så jag känner också ansvar, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer