Foto: Bildbyrån

Pontus Jansson: ”De kommer komma ut som hundar”

Uppdaterad
Publicerad

Att det kommer bli tufft mot Tyskland är det ingen svensk spelare som tvivlar på. Men att de går att rubba är också ett faktum.

– Jag tror vi har stora chanser att straffa dem, säger Jimmy Durmaz till SVT Sport.

Efter att Tyskland överraskande förlorat mot Mexiko i öppningsmatchen är pressen stor på förra VM:s världsmästare. Ett scenario som kan passa Sverige, om spelarna själva får säga.

– Det är press på dem. De fick en tung start och nu har vi allt att vinna. Men det blev nog väckarklocka för dem och nu kommer de väl komma ut som hundar – det blir en tuff match, säger Pontus Jansson om mötet på lördag klockan 20.00.

Ola Toivonen är inne på samma princip men ser positivt på Sveriges chanser.

– Det är ett fantastiskt lag med fantastiska spelare. Det gäller att vi gör som vi gjorde mot Frankrike och mot italienarna – då har vi en god chans, säger Ola Toivonen.

Ludwig Augustinsson som förmodligen kommer att få jobba hårt på sin vänsterbacksposition menar att skärpan kan bli avgörande för Sverige.

– Även om de förlorade mot Mexiko så är det ett fantastiskt fotbollslag. Vi kommer behöva spela på hundra procent. Vi kommer få våra chanser, kanske på fasta eller på omställningar – då måste vi vara skärpta, säger ”Ludde”.

– Jag tror vi har stora chanser att straffa dem, avslutar Jimmy Durmaz.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.