Toivonen: ”Vi klarade trebackslinje mot Italien så...”

Uppdaterad
Publicerad

Ola Toivonen känner sig i form inför kvartsfinalen och oroas inte över Englands hyllade defensiv

– Det är alltid svårt att spela mot tre backar, men vi klarade det mot Italien, säger anfallaren.

Det välkända engelska spelsättet med långbollar och aggressivitet är som bortblåst i VM 2018. England har spelat en offensiv frejdig fotboll med en reslig trebackslinje som hyllats i omvärlden.

Från vänster: Kyle Walker, John Stones, Jordan Pickford och Harry Maguire. Englands trebackslinje och målvakt. Foto: Bildbyrån

Men svenske anfallaren Ola Toivonen tror inte att den nya engelska stilen blir för tuff.

– Det är alltid svårt att spela mot tre backar, men vi klarade det mot Italien så jag hoppas att vi klarar det på lördag också, säger han.

– Jag känner mig pigg inför matchen, jag känner att jag fick de matcher som krävdes innan VM, men det gäller att köra de behandlingar och ispass som krävs för att vara hundra procent på lördag.

Kyle Walker, John Stones och Harry Maguire har spelat samtliga Englands matcher, förutom gruppspelsmatchen mot Belgien då förbundskapten Gareth Southgate valde att vila många av de ordinarie spelarna.

Se hela intervjun ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.