Uruguay gick på knock – vann gruppen före Ryssland

Efter tio minuter satte Luis Suarez tonen med en smart slagen frispark.

Uruguay vann till slut med 3-0 mot ett decimerat Ryssland och är vidare som gruppetta.

Två slutspelsklara lag tampades för att göra upp om gruppsegern och när krutröken skingrats hade Uruguay knockat Ryssland.

Redan efter tio minuter hittade Luis Suarez rätt med en frispark i Igor Akinfejevs vänstra hörn. 1-0 till Uruguay och anfallarens kunde notera sitt andra mål i turneringen.

Knappa kvarten senare skickade Diego Laxalt iväg ett skott på täckande försvarare. Bollen fick en otäck skruv och letade sig in intill Akinfejevs högra stolpe – 2-0.

Uppförsbacken blev brantare för ryssarna i matchminut 35. Igor Smolnikov drog nämligen på sig sitt andra gula kort och värdnationen var decimerad.

Cavani målade

Andra halvlek blev lite av en transportsträcka, även om Ryssland och Artiom Dzyuba nosade på en reducering.

Även Uruguay hade sina lägen att definitivt stänga matchen, framför allt i ett 2-mot-1-läge där Suarez slarvade med passningen till Edinson Cavani.

Cavani fick dock skriva in sig i målprotokollet i slutminuterna. Då höll han sig framme och tryckte in en retur – ett mål som kan bli viktigt för skyttekungens självförtroende.

3-0 blev slutresultatet och Uruguay vinner därmed gruppen med maximala nio poäng och utan att ha släppt in ett mål.

Uruguay ställs mot tvåan i grupp B, Ryssland mot ettan. Portugal, Iran och Spanien gör upp om avancemang klockan 20.00 i kväll.