Franska backen: ”Vi måste stoppa Eriksen”

Uppdaterad
Publicerad

En dansk poäng räcker för avancemang.

Den som har störst chans att fixa den mot Frankrike är stjärnan Christian Eriksen.

– Vi måste se till att stoppa honom, säger mittbacken Raphaël Varane.

Frankrike har redan säkrat slutspel efter sina två inledande segrar mot Australien. Just australiensarna utmanar Danmark om den andra slutspelsplatsen, de måste vinna mot Peru samtidigt som danskarna inte tar poäng för att Socceroos ska gå vidare.

– Frankrike är vidare så de har mindre att spela för men jag tror att de gärna vill bli etta i gruppen. De sätter press på oss men vi har allt i egna händer, vi kan sätta vår prägel på matchen och jag hoppas kunna bidra så gott jag kan, säger Christian Eriksen på dagens presskonferens.

Och Frankrike har stor respekt för den store danske stjärnan.

– Det är en kvalitetsspelare som är duktig på att spela fram sina medspelare. Han är tekniskt skicklig, han kan slå öppnande passningar och hitta ytor. Han kan göra det svårt för ett försvar genom sin rörlighet. Vi måste se till att stoppa honom och inte ge honom något utrymmne. För då kan han utnyttja sin skicklighet, säger Raphaël Varane

De två sista gruppspelsmatcherna, Australien–Peru och Danmark–Frankrike, i grupp C startar klockan 16.00 på tisdag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.